o nama

Partneri na projektu

Poslovanje CEKOM SPIN-a primarno je usmjereno na razvoj novih i inovativnih proizvoda od masivnoga drveta u kombinaciji s drugim materijalima koje će u kolaborativnoj suradnji razvijati nositelj projekta Spin Valis d.d. iz Požege te partneri – Krojački obrt Igla, vl. Miroslav Hrvat iz Pleternice i Kuzmić d.o.o. iz Slavonskoga Broda. Dodana vrijednost projekta je stvaranje platforme za zajednički rad drvno-prerađivačkoga sektora, akademske zajednice i stručnjaka iz sektora kreativnih industrija, a posebno s područja produkt dizajna.

Nositelj projekta

Spin valis d.d. se bavi proizvodnjom namještaja, piljene građe i elemenata te, zahvaljujući izvrsnosti i kvaliteti, preko 85% svojih proizvoda plasira na inozemno tržište, u tridesetak zemalja. Poslovnim partnerstvom s najuglednijima europskim proizvođačima i trgovačkim lancima namještaja, potvrđuje položaj lokalnoga i regionalnog lidera u proizvodnji visokokvalitetnoga namještaja iz masiva.
Spin Valis d.d. je započeo s radom 1950. pod imenom Pilana godine kao mala pilana s 30 zaposlenih. 1955. godine mijenja naziv u Lipa i orijentira se na finalnu proizvodnju drvene galanterije. Već od 60-tih godina prošloga stoljeća, Društvo zauzima značajno mjesto u ovoj djelatnosti na tržištu bivše Jugoslavije te aktivno izvozi proizvode na tržište zapadne Europe. 1978. godine Društvo mijenja ime u Spin Valis pod kojim posluje i danas. Važna promjena dogodila se 1992. Godine, kada je Društvo privatizirano, te od 1993. godine posluje pod današnjim nazivom Spin Valis d.d. kao dioničko društvo u stopostotnom hrvatskom vlasništvu.
Društvo raste iz godine u godinu te danas, sa 388 zaposlenih, čini jedan od glavnih motora rasta i razvoja Požeško-slavonske županije. Razvojni planovi usmjereni su prema zauzimanju mjesta među europskim liderima u području proizvodnje namještaja od masivnoga drveta.

Partneri na projektu

Kuzmić d.o.o. je tvrtka usko specijalizirana za metaloprerađivačke usluge i kategorizirana je kao mali poduzetnik. Počevši od 2014. godine, tvrtka proširuje djelatnost i počinje izrađivati metalne komponente za namještaj. Kako se taj segment poslovanja pokazao kao potencijalni smjer za daljnji uspješan razvoj, poduzeće se sve više orijentira i specijalizira u tom smjeru s ciljem razvoja vlastitih proizvoda.

Igla, krojački obrt, vl. Miroslav Hrvat je obrt usko specijaliziran za proizvodnju tapeciranoga namještaja i kategoriziran kao mikro poduzetnik. Zbog mogućnosti izrade malih i unikatnih serija, počevši od 2014. godine poduzeće se počinje baviti opremanjem interijera (restorani, hoteli, apartmani i sl.) te uz taj segment planira i razvoj serijske proizvodnje vlastitih proizvoda.