vijesti

Dizajneri u CEKOM SPIN-u

Na inicijativu Spin Valis-a, nositelja projekta Centra kompetencija za razvoj inovativnih drvnih proizvoda (CEKOM SPIN) i njihovih partnera Kuzmić i Igla, 17. lipnja 2020. godine je za desetak naših, u svijetu renomiranih dizajnera, održan posjet Centru u osnivanju. Cilj posjeta je bio informiranje o provedbi uspostave inovacijskoga klastera i upoznavanje s potencijalima razvoja novih proizvoda od masivnoga drveta u kombinaciji s drugim materijalima.

Dizajnerima je prezentirana povijest i planovi za budućnost tvornice i partnera, organizacija i struktura inovacijskoga klastera CEKOM SPIN-a, strategija razvoja te stručni i tehnološki resursi. Domaćini, voditelj projekta Marko Žmire sa suradnicima i rukovodstvo Spin Valis-a i partnera, izrazili su pritom namjeru uspostavljanja dugoročne suradnje s dizajnerima na polju razvoja inovativnih proizvoda s ciljem postizanja više dodane vrijednosti, prepoznatljivosti i konkurentnosti na globalnome tržištu namještaja, što su dizajneri sa zadovoljstvom podržali. Mladen Orešić ih je, ispred DC Orešić kao izvršitelja i organizatora usluga na području dizajna u projektu, informirao o planiranim istraživačko-razvojnim aktivnostima te predstavio nazočne dizajnere:

Numen / For Use — Nikola Radeljković
Grupa — Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba
Neisako — Neven Kovačić
SMPDO — Simon Morasi Piperčić
Regular Company — Ruder Novak-Mikulic, Tihomir Filipec
Thinkobjects — Jelena Lukač Kirš, Jakov Šrajer i Maša Vukmanović

Suglasnost o neupitnoj potrebi za takvom suradnjom, iskazana je i nakon radnoga dijela sastanka u neformalnim razgovorima i druženju.